• BİLKON ZAMAN KONTROL SİSTEMLERİ (0212) 210 35 30 - 220 20 31

Parmak izi okuyucu sistemleri

 ((( Digiaccess Parmak izi Okuyucu Sistemleri )))

                                           Daima Daha İyisini İsteyenler için

                  Parmakizi  Teknolojisinde Zamanın  Hakkını Veren  Teknoloji 

     

    (( AKFON YÜZTANIMA VE PARMAKİZİ OKUMA SİSTEMLERİ ))
 AKFON PARMAK İZİ OKUYUCU


                   

Teknik Özellikler

 
SENSÖR:Arm9 Serisi
CPU ( İŞLEMCİ ):Arm9 32 Bit X-Scale
EKRAN:Lcd ( Görsel Menüler ) (Java)
KAYIT KAPASİTESİ:3.000 Parmak izi
BELLEK KAPASİTESİ:100.000 Kayıt
SAKLAMA SÜRESİ:Kayıtları Hafızasında 3 Yıl Saklar.
PORT TRANSFER HIZI:9600,19200,38400,115200 BPS
DOĞRULAMA MODU:1:N , 1:1
HATALI KABUL ETME:<0,3 Saniye
HATALI REDDETME:<0,0001%
YANIT SÜRESİ:<0.01%
BAĞLANTI TİPİ:RS232/USB/RS485-TCP/IP
ALARM ÇALMA:24 Farklı Zamanlanma ile Kendi Alarmını veya Hariçi Zili Çaldırabilir.
ACCESS KONTROL:Standart
KİLİT TURNİKE AÇMA:Standart
SESLİ UYARI:Türkçe Sesli Uyarılar
KULLANICI ADI GÖSTERME:Standart
USB:Standart (Flashdisk ile veri aktarımı)
BATARYA ( UPS ):Çalışma Süresi 4 Saat , Bekleme Süresi 10 Saattır.
ÇOKLU BAĞLANTI:31 Adet (RS485),255 Adet TCP/IP
BAĞLANTI MESAFESİ:1200 mt (RS485)
KAYIT TİPİ:Parmak İzi - Şifre
MENÜ DİLİ:Türkçe,İngilizce
BOYUTLAR:178x55x128mm
GÜÇ KAYNAĞI:DC9V, 1A (AC 100V-240V, 50-60Hz
ÜRÜN GARANTİSİ:2 Yıl
ÇALIŞMA SICAKLIĞI VE NEM:0-45, 20%-80%
OPSİYONLAR:Proximity , Mifare Kart Okuyucu
UYGULAMA ALANLARI:Kurum/İşletme/Ofis/Fabrika/Banka Otel/Okul Vs.
SERTİFİKALAR:CE / FCC / ISO9001-2000

  

     

 Parmak izi

Parmak izi, parmakların son eklemi ve uç kısmındaki kıvrımların meydana getirdiği iz. Parmak izi insan vücudunun tabii halinden istifade edilerek bulunmuş ve bugün şahıs tespitinde çok fazla kullanılan bir metoddur.

İnsan vücudunun dış derisinde bulunan her kıvrımda ter gözenekleri vardır. Bunların herbiri iç deriye kadar uzanır. Her gözenek orada çiviye benzeyen ve Papila denen iki sıralı çıkıntılarla iç deriye sanki çivi atmış gibidir. Bu sebeple dış deri hasara uğrasa, hatta tam1amiyle dökülse bile, bu Papilalar yine de parmak izinin tespiti için yeterlidirler. Yine, yeni çıkan derilerdeki izler de eskisinin aynısı olurlar. Fakat iç deride bulunan papilalar tamamiyle kaybolursa o zaman parmak izini tespit etmek mümkün olmaz; zira bu durumda parmak içi kıvrımları tamamen kaybolmaktadır.

Parmak izinin tarihçesi

Parmak izi sisteminin bulunuşu çok eski tarihlere dayanır, fakat bu izden istifade etmek oldukça yenidir. Eski literatürde parmak izi konusunda bazı kayıtlar varsa da bu kayıtlarda parmak izinin kullanılması hususunda herhangi bir bilgiye rastlanmamaktadır. İlk önce, Nehemiah Grew (1684), Marcello Malpighi (1686) ve J. E. Purkinje (1823) gibi anatomistler insanların parmaklarındaki kıvrımların bazı özellikleri bulunduğuna dikkat çekmekle beraber, bu izlerden faydalanma metodlarını belirtmemişlerdir.

Modern manada parmak izi tespiti ve faydalanma konusunda ilk adım 1880'de atılmıştır. Bu tarihte İngiliz bilgini olan Henry Faulds ve Wiliam James Herschel adlı iki İngiliz, Nature adlı bir ilmi mecmuada parmak izi hakkında makale yazmışlardır. Bu bilginler önceleri pişmiş çömleklerdeki parmak izleriyle ve matbaa mürekkebiyle parmak izi alma metoduyla uğraştılar. Bu gün kullanılan parmak izi metodu da aynı esasa dayanır.

Parmak izi konusunda daha sonra çalışan Galton da, kalıtım yolu ile geçen parmak izi olmadığını açıkladı. Her insanın parmak izinin birbirinden farklı olduğunu kaydetti.

Bugünkü parmak izi metodu Henry tarafından bulunmuş olandır. Henry Sistemi olarak bilinen bu sisteme göre parmak izinde, beş genel biçim kabul ediyor: Yay, fitilli yay, radyal ilmik, uhnar ilmik ve demet. Bu tipler genel olarak A,T,R,U,W harfleriyle ifade edilirler. Dünyadaki bütün parmak izleri örneklerinin % 65'ini ilmikler, % 30'unu demetler, geri kalan % 5'iniyse diğerleri meydana getirir. Demet ve ilmik tipi de kendi arasında birçok kısımlara ayrılır.

Benzer bir parmak izi usulünü de Vucetich geliştirmiştir. Bu bilginse dört temel parmak izi kabul etmiştir: Yay, iç ilmik (sola yatık ilmik), dış ilmik (sağa yatık ilmik) ve demet.

Henry ve Vucetich dışında da bazı yazarlar parmak izi konusunda çalışmışlarsa da bunlar bir iki ülke tarafından kabul edilmiştir. Henry ve Vucetich sistemi ise, dünyanın birçok ülkesi tarafından kabul edilmiştir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Parmak_izi#Parmak_izinin_tarih.C3.A7esi

NEDEN PARMAK İZİ?

Yaşamış, yaşamakta olan ve doğacak insanların hiç birinin parmak izlerinin mükerreri olmadığını herkesin bildiği bir bilgi. Parmak izi kişiye özeldir ve mükerreri yoktur. Hatta her kişinin tüm parmaklarının izleri de birbirinden farklıdır.

Bilkon bilpars   Parmak izi tanıma teknolojisi ile birçok ürün ve pazarda işletmelere ve tüketicilere farklı çözümlerle sunulmaktadır. Parmak izi çözümlerimizde maksimum kapasite ve teknik özelliklere sahip ürünler kullanılmaktadır.
1 Hızlı Tanıma
1 Bağımsız (standalone) ve/veya network üzerinden eş zamanlı çalışma
1 Tümleşik ve/veya RF-ID Desteği
1 Web & Network desteği
1 Yüksek parmak izi kapasitesi
1 Yüksek hareket kaydı
1 Tek ve/veya çok kapı ve geçiş kontrolü
1 Çoklu iletişim seçeneği (TCP/IP, RS-232, Rs485, USB)
1 Kötü niyet ve ihmalleri de ortadan kaldıran kart vb çözümlere alternatif
1 Sarfı olmayan ekonomik çözüm
1 Maksimum güvenlik ve güvenilirlik

 

BİYOMETRİ (BIOMETRICS) NEDİR?

Biyometri, biyolojik özelliklerin istatistiki analiziyle ugraşan bilim dalıdır. Elektronik ortama; güvenlik adına parmak izi, ses, retina gibi karakteristikleri kullanarak kişi tanımlamak olarak geçmiş bir kavramdır. Artan güvenlik ihtiyacının şifrelerle karşılanamayacağı görüldüğü için biyometrik sistemlerin geliştirilmesi kaçınılmaz olmuştur.

Biyometri bireyleri birbirinden ayıran ölçeklenebilir psikolojik ve/ya da davranışsal karakteristiklerin kimlik tespitinde kullanılan bilgisayar kontrollü sistemler olarak tanımlanabilir. Biyometrik sistemler kişinin sadece kendisinin sahip olduğu ve diğerlerinden ayırdeden fiziksel veya davranışsal özelliklerinin tanınması prensibi ile çalışmaktadır. Bu teknojide parmak izi ve el geometrisinin incelenmesi, yüz özelliklerinin karşılaştırılması, ses ve konuşma analizi, iris ve retina tanımlanması gibi süreçler yer almaktadır. Biyometrik teknolojilerin çalışma prensibi birbirine benzer.Öncelikle kayıtlar toplanır ve bu kayıtlar bir kod olarak ilgili sistemde saklanır.Talep edildiği vakit toplanmış olan bu kayıtlar ile ilgili kişi anında karşılaştırılır ve sonuca varılır. Biyometrik sistemler hızlı çalıştıkları için kısa sürede bir çok karşılaştırma yapabilme özelliğine sahiptir

1 PARMAK İZLİ GEÇİŞ SİSTEMİNİN AVANTAJLARI NEDİR ve NASIL ÇALIŞIR?

1 Kartlı geçiş sistemlerinde olduğu gibi kişiler kart taşımazlar ya da şifreleri akıllarında tutmak için zorunda kalmazlar. Tüm veri kişinin parmak uçlarında gizlidir. Kişinin kimlik bilgileri parmaklarının ucuna parmak izi olarak kodlanmıştır.

1 Parmak izi tercihinde kartı unuttum, kaybettim gibi mazeretler tamamen ortadan kalkar.

1 Kart tercihinde ilk kart maliyeti ile kullanıldıkça yıpranmadan dolayı kart yenileme maliyeti vardır. Parmak izi sarfı sıfır (0) olan bir tercihtir.

1 Parmak izi tercihinde kayıp, unutma, çaldırma gibi mazeretler sona erer.

1 Kartlı geçiş sistemlerinde bir personelin birden çok kişinin kartını okutma dayanışması sık görülür. Parmak izi bu açıdan da yüzde 100 güvenlidir. Parmak izi sistemlerde bu risk sıfırdır. Çünkü kimse kimsenin yerine parmak izini hiç bir koşulda okutamaz.

1 Filmlerde ya da rivayetlerdeki değişik kimyasallarla parmak izi taklidi imkansız bir hayalden ibarettir. Orada sözü edilen hikayelerde suç mahalline parmak izi bırakma hadisesidir.

 

 

 

 

 

 

 

     Sözde Değil Özde 

     Referanslarımız

  Akçay Kırtasiye Merkez ofis ve 3 Satış Mağzası Parmak izi Sistemi İle Personel Kontrol sistemini kullanmaktadır